Alla inlägg under mars 2018

Av K G - 20 mars 2018 22:10

Hört den förut?!


Vi vill inte ha fler strömavbrott!!!!

   



Imorgon är tanken att vi ska hämta upp familjen Landbring på JFK. Vid den tidpunkten blåser det ca 20 mph och snöar 100% blötsnö. 9 personer i ett hus utan el!?!! Tar ut mycket i förskott, jag vet. Men är också vis av erfarenhet. 


Jaja, vädrets makter. Vi väntar och ser🧐



Av K G - 19 mars 2018 21:06

Igår, söndag, var vi med om vårt livs första hockey try-out. Spontant kändes det väldigt skönt att vi ”bara halkade in” i höstas när vi kom hit. Efter try-outen igår förstår jag också de frågor vi fick ”hur kom ni med här? Vem har ni pratat med?” Osv. Det är tre lag, A1, A och B som ska fyllas. Dvs 3x15 spelare. Det var INTE bara 45 killar och tjejer på isen igår. Kommer man inte med i ett lag så tillhör man automatiskt ”House” som motsvarar ungefär hockeyskolan i Sverige. Det var samma procedur förra året och då kan jag förstå höjda ögonbryn. Killar hade sållats bort och så kommer Olle från Sverige och bara får spela😬🤔🤗 Det var milt sagt laddat utanför ishallen där vi föräldrar väntade. Ibland är det bara så skönt att vara okunnig! 🤪 Påverkades ändå av spänningen och slogs ju såklart av tanken ”tänk om”. Tänk om Olle inte kommer med i ett av lagen?  Många åker runt på flera try-out, till andra program. Med en kostnad på ca $175/try-out drar det snabbt iväg. 


Innan hockeyn hann vi vårstäda och ställa iordning lite ute och inne inför våren och kommande besök.      Hittade en lampfot så vi äntligen fick ljus i mörka hörnet!


Idag hälsade det här glada gänget på. Alexandra, kollega i Sverige, med sambo och kompisar. Kul att ni tog er tiden!  


I väntan på Olle 


Prognosen framåt innehåller allt!!     

Av K G - 17 mars 2018 16:01

  Idag åker vi in till New York.


Vi har hört mycket om den här dagen, ska vara en stor helgdag med parader och firande. Folk på tåget är grönklädda 🤔😁 Vi ska dels se om vi kan uppleva lite av det inne i stan men också ta med F till Roosevelt Island. 


Mestadels så bara lunkar allt på men ibland, som nu, har jag ett ögonblick av insikt. En insikt om hur stolt jag är över mina barn. ALLA barn såklart, men lite extra mycket stolthet känner jag över de stora som klarar sig hemma i Sverige. Den oro som fanns i början, hur de skulle klara det, är borta sedan länge. Anni och Emil, ni är bäst! Älskar er❤️



Av K G - 14 mars 2018 18:06

💥💫☀️


Det firar vi idag! Eller ska, när födelsedags”barnet” kommer hem från jobbet. Vi ska hinna lite gymnastik, bibliotekstjänst och läxor först också🤗


Köttet är i marinad, parmesanpotatisarna förberedda, blommor och tårta är på plats. Snö eller inte, ikväll grillar vi🌨🌪⭐️☀️🌨



   


Av K G - 13 mars 2018 14:36

 

Skolan stängd igen. 


Jag tittar på nyheterna och det pratas väder, väder, väder. 25 000 hushåll var utan el förra svängen. 


Peppar, peppar, vi har fortfarande strömmen kvar. Snöfallet är vackert, men när man vet vilken skada det kan ställa till med så är det inte så njutbart. 


Laddar för att gå ut och skotta uppfarten❄️🤨



Av K G - 12 mars 2018 21:20

 


Det börjar blåsa upp men inte förrän ca 22-23 ikväll väntas det ny ovädret. 6-12 inch blötsnö ska glädja oss🤨


Två här hemma hoppas på en ny ”snow-day”. Kruxet är ju att man lägger på dagar innan sommarlovet börjar. Man har redan slagit i ”taket” 22/6. Nu TAR man av april-lovet istället. 5 dagar lov är redan bara 4. 


Vi får se imorgon hur illa det blir. Jag vill INTE vakna upp i ett strömlöst hus🧐



Av K G - 11 mars 2018 22:14

   

      

   

Ingen tidig hockeymatch, sovmorgon!


Inatt ställdes klockan om och kl 2 blev 3.


Strålande sol och hot om en ny storm gjorde att vi tog beslut om att åka till Devil’s Den, ett naturreservat i Weston. 20 minuter i bil kändes överkomligt. Vi tittade ut en led som såg lagom lång ut.    Det var mer snö än vi räknat med men vi traskade glatt på och emellanåt blev det kurragömma. Hur många personer finns i bilden?    

Ledtråd:

Fantastiskt vårväder med en värmande sol!  





Efter ett tag började det kännas som att svängen tillbaka på leden borde kommit, för ett tag sedan. Solen i ryggen borde redan blivit solen i ansiktet. 


Efter 3 (tre!!) timmar kom vi tillslut tillbaka till parkeringen och bilen! Vi hade p g a snön missat ta av och istället hamnat på en lite(!) längre led. Barnen slirade fram i snömodden med humöret på topp (nästan hela tiden).


Blöta, trötta och HUNGRIGA styrde vi mot Shake Shack för snabb mat i magen. Olles strumpor gick att vrida ur.




Nybadade, i myskläder, gör vi nu söndagkväll.


Skogen nästa gång får dröja ett tag🤗



Av K G - 11 mars 2018 00:38

Jösses! Vilka dagar vi haft. ISKALLT hus! Nödlösningar för att få ihop vardagen. I-landsproblem, det finns verkligen de som har det betydligt värre. Men i vår lilla hörna inser vi hur lycklig man ska vara över en så ”enkel” sak som el. 


Gårdagen spenderade vi hemma hos Karen. En kvinna med ett hjärta av guld! Alla våra vänner här erbjöd oss hjälp på alla sätt och vis. Tack!! 


Vi åkte till YMCA för att duscha och bara bryta dagen. Middagen serverades sen hos familjen Cox. 


Fredrik passade elden inatt, fyllde på varje 45 minuter.


Imorse upptäckte vi att vi haft besök i uterummet där vi ställt ut den mat som behövde stå kallt. ”Gästerna” hade ansträngt sig för att inte lämna spår i snön🤣 


       

På fm började det plötsligt pipa. Tog mig några sekunder att inse vad det var. Diskmaskinen! Strömmen var tillbaka!!


🥂🤩


Olle gjorde sin ”try-out” till baseballen idag. Vi fick inte följa med in när hans grupp gick in. Efter en stund kom Olle ut, åtföljd av en av Utvärderarna. ”Imponerande! Verkligen imponerande! Jag har varit här hela dagen, den här killen är bra!” Det ropade han ut i väntsalen🤗👌🙏 Tänk, Olle från Sverige! 💕



Presentation

Här är vår resa!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards