Alla inlägg under november 2017

Av K G - 14 november 2017 01:36

    


I helgen hade vi höststädning med lövblåsning som huvudsyssla. Det är obeskrivliga mängder löv på marken! Pumporna hade gjort sitt också, lite synd för nu såg Olles pumpa förfärligt ryslig ut 


Två helgdagar med sovmorgon!! Lördagsmatchen börjad inte förrän 09.40 och bara 30 min körning bort. Söndagsmatchen låg på em så vi hann ju massor bl a en långsam, skön frukost. Inte mycket av den varan efter att skolorna och aktiviteterna kom igång. 


Viva Ginga Brasileira fick jag uppleva idag. En grupp om fyra personer som uppträdde med brasiliansk musik/dans och lite historia kring den. Det var på Olles skola, klasserna såg föreställningen och föräldrar fick komma i mån av tid.


Jag fick sitta med Olle och råkade också hamna bredvid hans ”art-teacher”. Det gjorde verkligen min dag! 

Hon berättade för mig att Olle, hennes upplevelse, har anpassat sig snabbare än något barn hon träffat. Hon berättade hur rolig han är och hur han bubblar på med kompisarna. ”He is really not a shy guy and he is doing really well”


Det tänker jag nu somna gott på!



Av K G - 9 november 2017 02:55

  

Jag kom till insikt idag! 


Jag åkte till Olles skola för att hjälpa till i biblioteket. Där är huvudsysslan att sortera in återlämnade böcker i hyllorna. Samtidigt får jag vara med i Olles skol-dag, eftersom jag anmält mig under deras ”library-time”. 


Återlämningsvagnen var välfylld och fast jag var lite tidig ( min vana trogen) så var jag varmt välkommen. Jag tog tag i ”non-fiction” som är sorterade efter först nummer sen bokstav. Det kan vara 561, 562,56, 562,565 osv. Sen bokstäver på det. Kom på att jag faktiskt stod och räknade på engelska och bokstaverade på engelska. Insikt 1!


Insikt 2 kom när jag och dagens själv-anmälda kollega var klara. Vi fick så mycket tacksamhet för vår insats. Insikt 2: jag gillar att jobba och göra nytta. Gillar att göra något för andra! 


Till mina tidigare kollegor, jag saknar er och jag saknar jobbet!! Tog fyra månader 

Av K G - 8 november 2017 03:33

   

Election Day var det idag. Ett val till något lokalt som jag inte orkat sätta mig in i. Massor med skyltar har satts upp längs med vägarna där man vill att folk ska rösta på olika människor. Vi är ju inte riktigt målgruppen så vi har mest tyckt att skyltarna varit i vägen.


Valet innebar iallafall en ledig dag för barnen, verkade som att skolorna blev vallokaler. Skönt med sovmorgon tänkte jag. Tji fick jag! Olle vaknade när F skulle åka till jobbet och samtidigt satte värmesystemet igång. Det knäpper och knakar i ”elementen”, en panel längs med golvet. Han låg klarvaken och undrade vem som lät😳😊


Barnen fick igen välja aktivitet och solklart blev valet, vara hemma!


Jag föreslog ändå en liten luftning och eftersom jag själv var nyfiken på en affär vi inte varit på så frågade jag om vi inte skulle åka till ”Michaels”. En pysselbutik? Då blev det fart! 


Återigen, OJ! , WOAOW! Det fanns ALLT man kan önska sig, till bra priser! 


     


Det blev ”crunchies” till slajmet, göra egna badbomber och målarbok. Pysslandet började direkt när vi kom hem och jag fixade med lunchen. 


På eftermiddagen hade vi sedan tidigare ett nytt läkarbesök inbokat och efter det hockeyträning. F är på en heldags grej med banken så vi körde en middag i bilen, Taco Bell. Enkelt och gott!


Hockeyn var på ett nytt ställe. Regnet öste ner och vi sprang från bilen för att inte bli blöta. Vi kom till ett tält(!!) där vattnet forsade in och gummiplattorna som lagts ut för att skydda skridskorna flöt(!) ovanpå pölarna! Toaletterna låg utanför, i beckmörker. 


Jag har, efter att ha tänt en brasa, precis tinat upp igen. Bara 2 timmar senare.


Regnet smattrar mot takfönstret, veden sprakar, det är rätt bra ändå 💕 

Av K G - 7 november 2017 03:13

Om någon vecka åker Fredrik ”hem” för att besöka sina länder uppe i Norden. Återkommer med intervjun om vad han eg jobbar med 👍

Han kommer såklart se till att träffa stor-barnen, besöka Helsingborg och se Malmö Redhawks J20 spela. Det känns bra i hjärtat!

Vi blir kvar här, i den mest familjära högtiden av dem alla, Thanksgiving. 🦃

MEN, vi är båda med vår familj, fast på olika håll💕


När grannen Liz hörde att vi skulle vara kvar själva bjöd hon på sekunden hem oss för att fira med dem. Ett uramerikanskt Thanksgiving är utlovat🤗😁


En beställning fick jag, svenska köttbullar!! 💕


På toppen tänkte vi slänga med lite chokladbollar, kan inte bli fel. Eller?! 


Att hitta ingredienserna till den enklaste av godaste bakverk är inte enkel!  Har kommit en bit på väg:


Av K G - 6 november 2017 01:11

  



Ett träd som visar alla årstider på samma gång. Grönt nertill och kalt upptill. Bilden är tagen i veckan vid Olles skola, när jag skulle hämta honom.


I fredags åkte jag med Karen och Anette till en ”outlet” i Clinton. Det var behagligt väder och inte alls mycket folk. Efter att vi gått och kikat där i två timmar åkte vi vidare till en vingård för att äta lunch. Det var nyp i armen känsla! Jätteskönt väder, vi kunde sitta ute och maten var god. I november!?? 



Fredagkväll blev vi bjudna på riktigt saftiga och smarriga hamburgare hos familjen Tretow. Alla var trötta efter veckan och Olle skulle upp och spela hockey (som alla lördagar) så det blev inte så sent.


Lördag efter match åkte vi ner till stranden för att bara vara och få lite sol på oss. På väg hem stannade vi till på golfbanan för att köra en putt-tävling på övningsgreenen. Jag vann! 


Nu har vi också ställt om klockorna här så efter någon vecka med ”bara” 5 tim tidsskillnad så är det nu 6 tim igen. 


Anni och Emil, nu saknar jag er sådär extra mycket igen


❤️





Av K G - 2 november 2017 18:12

  

   

   

Ett magiskt månsken lyste upp tisdagkvällen på Compo Beach. Olle och jag lämnade av Elli hos en kompis där de skulle gå ”trick or treat”. Vi visste ju inte vad vi kunde vänta oss riktigt men vi blev inte besvikna! Det var precis som vi sett i filmer! Vid infarten till gatan där Ellis kompis bor stod en polisbil med blinkande ljus för att sakta ner farten. Inne i området var husen pyntade och man hade ställt upp bord utanför där man delade ut godis, pizza, drycker mm. ALLA var utklädda, även de vuxna😁 


Vi lämnade av Elli efter överenskommen hämtningstid. Sen körde vi ner till stranden. OJ! Ännu mer ”all-in” med projiceringar på husväggar, trubadurer på verandorna, mm mm mm och mängder med godis såklart! 


Rolig upplevelse!


Igår hade vi besök av Maria och Maria, de var här för att besöka Ellis skola men vi hann lite lunch och guidning med. SÅ roligt med besök ”hemifrån”! 


Idag tog min granne Liz med mig på en utflykt till New Canaan. Där finns ett design-centrum som heter ”The glass-house”. Mycket skandinavisk design förstod jag i entrén. När vi hörde priset ($50) för att gå in studsade vi båda och bestämde att vi nog skulle besöka Westport historical society istället🤗

    


Ikväll är det hockeyträning igen 😁


Presentation

Här är vår resa!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards