Alla inlägg under oktober 2017

Av K G - 10 oktober 2017 03:38

   


Helgen gick fort, som vanligt!


Just nu har vi otroligt varmt och fuktigt väder. Söndag kväll låg vi alla fyra i soffan och bara flämtade. AC:n stängdes av för en vecka sedan när temperaturen gick ner lite grann. Men jag knäppte på den igen och OJ! så behagligt det blev!🤗 Gillar det här huset, så genomtänkt och enkelt!


Olle spelade massor med hockey och baseball i helgen, härligt att se honom gå "all-in" i allt han gör! Hjälptränaren i baseball kom över efter matchen och sa att hon älskar hans energi.


Strömavbrott i söndags gav föraning om hur det kan bli. Regnoväder som förmodligen knäckte ett träd över ledning. Man måste se för att förstå, det är SÅ mycket träd ÖVERALLT här. De växer RUNT elledningarna. Vinterstormarna har tidigare orsakat fem (!!) dagar långa avbrott. K-K-K-kallt!! 


Vi förbereder oss för Halloween, JÖSSES vad alla går all-in. Hus pyntas, specialbutiker öppnas och skolorna planerar FESTER! Olle hittade sin utstyrsel i hockeyhallen Idag var Fredrik ledig och vi gjorde ett besök på en outlet, Woodbury. STORT! Mest stressande tycker jag, oshopping som jag är  men det var skönt att bara vara, ihop. 


Omgivningen utanför, berg med träd som skiftar färg var "breathtaking"!


Barnen börjar hantera skolan riktigt bra, bryderiet kring matten är tyvärr kvar. Här tillämpas Singapore-math, jag har problem att hjälpa Olle!!


Nu chillar vi lite framför TV, baseball såklart! 😂🤣😊ANNONS
Av K G - 7 oktober 2017 04:51

Hemska saker händer runt om. HEMSKA!


Vi här, i vår lilla hörna, har haft en bra vecka.


En småsak som en nackspärr störde en smula, men i det stora sammanhanget verkligen en småsak. 


Att vara vänlig mot en medmänniska, le mot den du möter och fråga om du kan hjälpa någon känns viktigt.

❤️Elli hade en kompis från skolan med hem på eftermiddagen, jag hade en trevlig fika med grannen från Kalifornien som hjälpte mig när jag var utelåst. Tänk att få möjligheten att träffa så många nya människor som tillför saker i livet, jag är tacksam!


ANNONS
Av K G - 6 oktober 2017 02:13

Las Vegas.


Flaggor på halv stång. Frågor från barnen. 


Det är inte enkelt att förklara.


❤️

Av K G - 3 oktober 2017 03:20


Idag har jag lyckats med ett bravur-nummer!


Efter morgonpromenaden tog jag tag i lite "skit-göra", innan dusch.


Först tömde jag askan från öppna spisen. På väg ut med den, via garaget fick jag syn på alla löv och skräp på garage-golvet. Vi har ju stört oss på det och jag tänkte "perfekt, det blir en garagestädning!" Anni ringde precis då så jag började sopa med luren i ena handen. Mitt i lyfte jag blicken och ser hur dammet yr runt. Vänder mig om och dörren in till huset står öppen. Upptagen av samtalet skyndar jag mig för att stänga dörren. PRECIS när låset klickar till inser jag: JAG ÄR UTELÅST! 


Stackars Annis öra fick höra en lång harang av ord som knappt går att stava till🙊🙉


Nästa tanke: var gjorde jag av nyckeln? Prydligt på brickan i hallen. 


Sprang runt huset och HOPPADES att jag inte varit så noga med att låsa ytterdörren, som jag alltid gör. Låst.  


Hjärnan på högvarv, inte ätit frukost och inser HUR ringa efter hjälp utan den amerikanska mobilen, den spelade musik i ett tomt LÅST hus. Klart att jag använt den svenska om tiden gått och jag inte hittat annan lösning, men det är SÅ dyrt! 


De grannar som är hemma har ungefär samma mönster som jag så eftersom det var tid att göra dagens inköp så var det tomt överallt. 

Via svenska mobilen och wi-fi fick jag iväg ett mail till Fredrik att han skulle ringa Anette så att hon kunde komma och hjälpa mig få tag på en lås-smed. Under tiden jag väntade så knackade jag på hos ytterligare en granne och hon var hemma! Jag fick hjälp att få tag på låssmed och beräknad väntetid var ca två timmar!! Anette kikade förbi och var back-up om det inte skulle klaffa med låssmeden.


Tur det var solsken och jag hade ju faktiskt något att göra. Garaget blev rent och garageuppfarten med. Hann med att sätta mig i en solstol och prata med både Anni och Emil så det var välinvesterad tid ändå 


(Somnade nog till en liten stund också)


En jättetrevlig låssmed dök upp och på 5 sek hade han fått upp låset! Jag skrev gladeligen ut checken för betalningen, vilken lättnad att vara på banan igen! 
Av K G - 2 oktober 2017 03:37

   

Helgerna är ljuvliga!


Att få vara ihop, hitta på roliga saker och såklart åka till olika ishallar


Lördag blev det besök på "It", ett klätterställe inuti en möbelbutik! Superskoj och oj! så goda pizzor de hade! 

   


Av bara farten blev det inköp av soffor mm. Leverans senare i veckan. Amazon levererade "sacco-säckarna" till källaren. Ett träningspass att fördela super-komprimerade fyllningen i dem


Anammar sättet att leva här och tog också emot de beställda kläderna, barnen växte plötsligt ur sina storlekar    


Olle har spelat hockey både lördag och söndag och blev "player of the game" i den ena😍


Lek med kompisar för båda barnen och inköp av gräsklippare hann vi med idag, söndag. Varje egen klippning innebär besparing, att inte behöva leja ut för $70!!


Utsikt vid ishallen idag:
Våra vänner här var inblandade i en bilolycka igårkväll, de blev påkörda på motorvägen. De klarade sig men har såklart blessyrer. Livet är skört.


Ta hand om varandra!Presentation

Här är vår resa!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Gabrielsons i New York/Westport med Blogkeen
Följ Gabrielsons i New York/Westport med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se