Alla inlägg under augusti 2017

Av K G - 15 augusti 2017 17:04

     

   

Datumet är satt! Möblerna är klara i tullen men flyttfirman har inte tid förrän onsdag 23/8, suck och pust, men vi har ett datum! 👏
 
Innan det ska Fredrik hunnit med DMV, amerikanska transportstyrelsen. Det vi hört är att de kan vara lite byråkratiska där 😳
Det behövs ett ID-kort från dem för att kunna leasa en bil. För att få det ID-kortet behöver man sitt SSN-kort. För att få det behöver man, som jag tidigare skrivit, ansöka på ett City Hall. Inom två veckor ska man få sitt kort i brevlådan. MEN, har man inte namnsatt sin brevlåda lämnas inte kortet ut, förstod vi i veckan. Efter en timmes telefonkö idag fick Fredrik besked att han måste dyka upp på City Hall igen för att kunna få hjälp. För att kunna få hjälp över telefon behöver man ha referensnumret på kortet. Var finns det då? Jo, på den papperslapp du ombeds läsa igenom för att stämma av att de uppgifter de registrerat är korrekta. Säger de samtidigt "notera numret, du kan behöva det?" Nä, varför skulle man upplysa om det?!? Inte aaaalllsssss frustrerad 😬
 
Vi har med hjälp från kollega i Westport fått våra namn på brevlådan så jag hoppas mitt levereras dit! Mycket är avklarat redan men SÅ mycket är kvar och det är två veckor kvar innan skolorna börjar. 
 
På onsdag har Olle tid för sitt läkarbesök inför skolstart. De datum vi saknat för vaccinationer i Sverige, de man får som bebis, har idag kommit som rek efter att vi skapat fullmakt till mottagare i Sverige att begära ut dem. Här räcker det inte att de ser vaccinationer från skolstart och att man fått fullt sen födsel. De behöver DATUM för varje spruta. Nu hinner vi nog få dem på plats så alla papper till skolan blir kompletta och de kan börja. Varför ska det vara enkelt? 
 
Något helt annat, det blev en liten sväng ikväll till en lekplats/park där vi kastade boll. På väg dit gick vi förbi en matmarknad/butik som var helt fantastisk! De stod och gjorde mozzarellan vid disk, kött och fisk disken innehöll ALLT, frukt, grönt, kaffe, deli, där fanns verkligen allt du kan önska och till rimliga priser! Väl värt ett besök om ni besöker New York: 
 
Kl 10:18 tisdag:
 
Återigen favorit i repris. Roosevelt Island, men nu den norra delen. Olle jublar för linbana och baseballplan utanför stationen, Elli för linbana och fiket med supergod sallad och fritt wi-fi. Jag? Det lite lugnare tempot och att barnen är tillfreds! Okej, wi-fi för mig med🤣👏
    
 
Tack och lov för vårt familjeabonnemang hos Telenor i Sverige. Telenor Frihet innebär att vi har fria samtal inom abonnemanget, över hela världen! Vi kan prata med de stora när och hur mycket vi vill. Känns mindre långt borta då❤️
 
Av K G - 14 augusti 2017 19:14

   

Näe, ingen lyckad sömn inatt heller. Undrar hur lång tid det ska ta att komma in i tiden här?!!? Att det konstant tjuter sirener och att folk kör bil med sina tutor KAN ha med det att göra. Snart ska vi till Westport så jag biter ihop😬😁


Efter att F gått till jobbet hade vi lite överläggning om vad vi skulle ta oss för idag. Finns ett antal muséer, ett hangarfartyg, kasta baseball, chilla i lägenhet mm som alternativ. Barnen får välja och idag blev det Naturhistoriska. 


Jättebra gjort alltihop och roligt att ha varit där och sett det. Men vi lämnade med en önskan att se filmen 😂 Det var nog tur att vi inte sett den innan, djuren ser tillräckligt verkliga och nära ut, killade lite i magen😊



Lite molnigare idag men skön temperatur. Härifrån tar vi tunnelbanan till Midtown och sen sakta hemåt. 


Olle vill för ovanlighetens skull (ironi) gå ut och kasta baseball ikväll⚾️ På söndag ska vi åka och se Mets spela! 



Av K G - 14 augusti 2017 01:43

   

Oj, vad tiden går fort! Det var nyss fredag 😊 
 
Det blev Stamford och lite butiksvandring igår, lördag.  Och HALLÅ, längst in i köpcentrat låg Saks Fifth Av OUTLET! De som känner mig vet att shopping utöver det jag absolut måste handla INTE är en favoritsyssla. MEN, här mötte jag en butik som bröt ner mitt motstånd 😜Om någon funderar på att komma över för att hälsa på så kan jag gärna visa butiken😜🤣🤣En lunch på The Cheesecake Factory, ett mycket trevligt ställe med fräsch mat till bra priser. 
 
Det blev en repris idag med, Coney Island. Idag blev det bara bad, vi åkte inte några karuseller. Dit kan man också åka fler gånger. Helt otroligt att man med ett swipe, $2,75, kan åka genom hela Manhattan och Brooklyn, 1 timmes resa! 
 
Men förhoppningsvis kommer möblerna snart så att vi kan få bada på vår "egna" strand. Vi börjar mer och mer längta ut till huset.
 
Söndag em gjorde vi en utflykt till den västra sidan av Manhattan. Det finns en  upphöjd trädgård där som kallas "The Highline".  Det är det gamla tågspåret som gjorts om till ett trevligt promenadstråk med skulpturer och utsikt. 
 
Och vi tror att vi gjort Manhattan?! Här har vi inte alls varit! Finns hur mycket som helst kvar att se!🤣OCH göra, Chelsea Piers t ex, innätat golf, baseball mm mm. 
 
Utsvultna och uttorkade, ja varmt ikväll igen, gick vi in på Chelsea Market. Ett smörgåsbord med restauranger, fik och pannkaksställen. Mätta och belåtna promenerar vi mot närmaste tunnelbana, efter ett inköp på Chokladeriet😜
Inatt räknar jag med god sömn efter väldigt skralt med den varan några nätter. 
 

Av K G - 11 augusti 2017 16:52

   

En mellandag bestämde vi igårkväll.
 
Vi har gjort småutflykter i närheten av lägenheten och vi började på 77th St (6 gator från oss) , längst ut mot East River. 
 
Där finns en utomhuspool och en stor lekpark. Det är absolut inget fel på barnens energidepåer! Vi var på plats 09.30 och poolen öppnade först 11 så det blev en stund i lekparken först. 
 
 
Klarblått på FM idag igen så det blev en skön skuggplats på en bänk. Lekplatserna är väl inhägnade så det går att koppla av och koppla ner lite grann. Annars är det ett evigt larm, bilar överallt och ständiga korsningar. Att vara här så här länge med yngre barn som behöver barnvagn känner jag skulle vara JOBBIGT men 11 och (snart) 8 funkar ypperligt.
De lär sig snabbt hur det funkar med trafikljusen osv.
 
Roosevelt Island var ett undantag, där finns ett fåtal bilar så det var en oas av lugn och stillhet så nära Manhattan. Faktiskt en favorit såhär efter en och en halv vecka. Vi gick inte till norra spetsen så vi måste åka över igen! 😊👍
 
En kuriosa: 
Adressen vi bor på, (400 E71) mittemot den, 415 E71, den adressen är med i Fredriks favoritfilm med hans favoritskådis Matt Damon. Den är kodad t o m i filmen, som ett födelsedatum 4/15/71. Filmen är såklart😊? 
 
På tal om film, igår gick vi förbi två inspelningar till😂blir snabbt vardagsmat, det filmas nog konstant i den här stan. Vid den ena kände jag faktiskt igen en av skådisarna, men har inte den blekaste om namn eller film. 🙊🙉🙈
 
 
Lite butiker på em, matlagning i lägenheten och någon kvällsutflykt med Fredrik efter jobbet har vi också tänkt oss. 
 
Imorgon är det lördag, lite sämre väder är väntat och en ledig dag ihop. 
 
Det blir troligtvis en utflykt till Stamford och deras Mall. Vi har lovat Olle att vi ska åka till stället där vi köpte hans första fidget-spinner😊Elli säger inte emot, det är ett stort köpcentra med massor av butiker😂. 
Av K G - 10 augusti 2017 17:30

     

   

  

   

Vilken kväll det blev! 
 
Så skön temperatur, runt 27, när solen gått ner. 
 
Vi gjorde iordning baguetter och gick till Central Park. Första gången vi gick dit på kvällen. Det var fullt med människor på picknickfiktar, som joggade, spelade baseball, det var en Shakespearepjäs och konsert på g samtidigt fast på olika ställen. 
       
Wow!
 
Verkligen, wow! Så behagligt, inget stök, inga människor som betedde sig illa och var högljudda eller stökiga. Polisen finns överallt så det kan ju ha med saken att göra, man känner sig säker fast det blivit mörkt.
 
På väg tillbaka hamnade vi mitt i en inspelning av en ny serie som börjat sändas på en kanal som heter Amazon. 
En port hade helt klätts in med belysning och det stod "Paramount"bilar längs hela gatan.
Pricken över i, tyckte Elli om sin födelsedag! ☀️😁
 
Min första post hade kommit till vår nya adress i Westport, Skatteverket talade om att vi flyttat ut ur Sverige.
 
Idag har vi gjort Roosevelt Island. Vi tog linbanan över East River och promenerade till den södra änden. Ett gammalt "smallpox"-sjukhus och en massa änder fanns där. Och en härlig vy in mot Manhattan från den nya Franklin D Roosevelt-platsen.
Galet varmt idag igen!
Vi hittade ett helt nybyggt café på ön, det mesta är under uppbyggnad här. Det är först nyligen som man börjat lägga krut på den här ön. Kommer bli riktigt fint när det blir klart! 
 
Av K G - 9 augusti 2017 21:05

   

Vi saknar dem varje dag, men den här morgonen saknade vi Anni och Emil ännu snäppet mer! 


Vi väckte Elli med  paket och sång och sedan åt vi frukosten hon önskat, toast med jordnötssmör. Eller ja, hon åt det och vi åt vår omelett. 


När Fredrik gått till jobbet samlade vi ihop vår packning och tog tunnelbanan till dagens mål.


En dryg timme senare klev vi av på Coney Island, strand, tivoli, strandpromenad allt-i-ett! 


Fantastiskt väder! 


Tack vare att vi var rätt tidiga var det inga problem med plats. Under timmarna som kom så fylldes det på och när vi sen lämnade var det fortfarande en strid ström från stationen. Vi ska tillbaka och fixa picnic så att vi kan gå till Central Park när Fredrik slutat. Olle ska få prova sitt nya baseballträ och handske!


Tåget tillbaka var nästan tomt. Skönt! 


Nu ska vi handla på Grand Centrals matmarknad, på liten yta finns det mesta!







Av K G - 8 augusti 2017 22:36

  

   Social Security Number ✅  

  Financial District, Wall Street, Staten Island Ferry mm idag. 

Det är roligt att berätta det (lilla) jag vet och kan om historia här. T ex om Wall Street, att det från början var en träpalissad där resterna fortfarande finns kvar i gatan. 


Nu sitter vi på Grand Central och väntar in Fredrik som slutar om en kvart. Vi ska tillsammans gå till Staples och köpa allt det som skolan meddelat behövs inför skolstart. 


Imorgon siktar vi på Coney Island och tivolit där, Ellis önskemål på hennes födelsedag. Q-linjen går direkt från lägenheten och dit, skönt! 

Av K G - 8 augusti 2017 15:56

      

Det blev ingen båt till någonting! Sicken dag! 
 
Regn, regn o regn! 
Vi har hört från de som bor här att om det regnar så är det bara på em och i korta sjok. Pyttsan!
 
 
Vi gjorde vårt bästa i att försöka fördriva tid, på Manhattan, inte så synd om oss😜
Efter fadäsen på City Hall så tog vi oss mot 5th Av för att förbereda Ellis födelsedag på onsdag. 
 
Hon hade sett en axelväska på VS så vi satte fart ditåt. Hon "vet inget" om presenten som inhandlades🤣. 🙈🙉🙊
 
Regnet öste ner hela tiden och vi sprang mellan taken.
Vi var inte klädda för sur-väder men tack vare temperaturen så gick det bra. 
 
En positiv sak tack vare regnet var att vi tog skydd i St Patrick's Cathedral, som också ligger på 5th Av. Det var gudstjänst just då och man var välkommen att komma och gå. Det var mycket turister där men det blev ändå ett lugn när vi satte oss i en av bänkarna. Vi tände ett ljus därinne med. Vilken byggnad! Vilken akustik! Imponerande och välbehövligt på något sätt, mitt på shoppinggatan nr 1.  
 
 
 
När vi var klara tog vi tunnelbanan tillbaka till lägenheten och pausade lite. Efter lite kortspel och torkade kläder gick vi ut igen för att kika runt i våra närmaste kvarter. Med paraplyer i våra händer kändes det mycket mer bekvämt😁
 
Vi hittade en affär som heter "Rainbow". OMG, det var en dörr i väggen men när vi gick in så tappade vi bort varandra! Där finns ALLT! Jag hejdade mig och köpte bara tops och lite fix  till håret. Men som det kliade i fingrarna!! Det här landet, tänkte jag när jag gick runt där😂Badrum, el, mat, leksaker, husgeråd, porslin, hygien, hälsovård mm mm. 
 
Elli drog med Olle och efter en stund kände jag att det gått FÖR länge utan "titta, mamma" så jag började leta. Leksaksavdelningen fanns där, en bit bort, och även de. 
 
Ut på gatan igen, 75th, lite mathandling på det och till lägenheten sedan.
 
Grillad kyckling här är INTE som UP's hemma, men det funkade. Längtar efter våra kryddor som är på väg över Atlanten! 
 
Fredrik kom hem som hjälte som fått sin nya amerikanska Samsung S8 där man kan se Netflix.
Ser fram emot morgonkaffet 
 
21.50 godnatt! 
 
 
Ovido - Quiz & Flashcards