Alla inlägg under augusti 2017

Av K G - 24 augusti 2017 18:44

Pust, stånk och stön! 
 
I 32 C värme skulle vi ta oss till Grand Central med all vår packning i tisdags. 
Så konstigt att platsen i väskorna inte räckte till🤔🙄😁Olle och jag fick rulla en väska och bära diverse påsar till tunnelbanan. Fredrik och Elli tog en Uber och fyllde bilen med bagaget. Det gick bra för oss alla men jag var sjöblöt av svett när vi kom fram. Man kan ju tro att det ska vara svalt nere under jord men det är det INTE! De 30 blev snarare 40! 
 
Gott om tid på GC och middagsmaten intogs på stående fot.
 
Onsdag morgon kl 08.30 kom första patrullerna i två skåpbilar. De gick igenom var sakerna skulle och la papp på golvet. Vi hade ju fortfarande inte någon bil så för att få fatt i något liknande frukost så tog jag och barnen en promenad till McD som finns inom gångavstånd. Det är inte anpassat för gångtrafik men bilisterna är måna om de som är vid sidan om vägen så det gick bra. På väg dit mötte vi VÅR container, lycka! 
 
Det var febril aktivitet i huset när vi kom tillbaka och vi kände oss mest i vägen. F hade koll på läget så vi ringde Karen som erbjudit sig att hjälpa till. Hon hämtade upp oss och tog med oss till mataffären. 
 
Tillbaka igen så var det nästan klart. En av flyttgubbarna hade till och med tid att lattja lite med barnen och kasta boll😊trevligt gäng!
 
Fredrik gav sig av till DMV runt tolv och vi fortsatte uppackning/kasta boll/vattenlek. Strax före fyra ringde det på dörren (förvånad😳😜😆) och det var Karen som undrade om barnen ville följa med henne för att äta glass. Gissa om!? 😂
 
Fredrik kom hem strax innan barnen, 17.30 Han hade iof ordnat med hyrbil också. Men DMV tar TID! Och snart måste jag dit med🙈För att inte prata om när man sen ska ta sitt amerikanska körkort. Då ska man gå kurs, skriva prov och köra upp. Jaja, en sak i taget.
 
Känslan när man efter så lång tid får sjunka ner i egen säng, med egen kudde, aaaaahhhhhh! 😴😊
 
Torsdag lunch nu, vi har besökt Ellis skola och nu ser hon ännu mer framemot att börja nästa vecka! Super-positiv känsla! Några fler nya svenskar fanns där med😊
 
Fick lite problem med utrymme på mobilen, återkommer med bilder😊

Av K G - 22 augusti 2017 16:33

  

Då är vi inne på den tredje flytten i rad under augusti månad. Lägenheten är tömd och städad. Vi håller oss ute på stan och väntar in att Fredrik ska sluta jobbet så att vi kan starta resan mot Westport. 
Han fick sitt SSN-kort igår!! Nyp mig i armen! 
Nu kan han äntligen gå vidare med DMV för id-kortet därifrån. 
Vi har hört av de andra som flyttat hit att flyttgubbarna är otroligt effektiva (även här) så vi räknar med att det tar max 2 tim för dem att lasta av allt imorgon bitti. Efter det åker nog F till Norwalk och fixar med id:t. DET räknar vi med att det tar resten av dagen, baserat på det vi fått berättat för oss. Jag och barnen kommer att ha att göra med att få prylarna på plats och iordning. 
 
Olle har fått tid för att komma och "provspela" för sitt nya lag i hockey. Här "väljs" lagen redan i mars men det kunde finnas plats för en till. Ska bli mycket spännande att förstå hur sånt fungerar här. 
 
Till helgen ska vi få wi-fi och sånt installerat så jag återkommer när möjlighet finns igen! 
 
Tack för de här veckorna New York City! 
 

Av K G - 21 augusti 2017 23:34


Det var på håret att vi helt missade solförmörkelsen idag. Vi är ju lite off nyheter och jag hade inte läst någonstans om NÄR den skulle inträffa. Jag trodde vi missat den när vi åkte till City Hall. Vi tog hand om tvätt och lite packning när vi kom tillbaka, en lunch på McD och en paus i lägenheten. När vi sen tog oss ut igen för att dels åka tillbaka till Victorias Secret och gå in på American Girl Doll så var det på minuten när förmörkelsen började    

 (Små godbitar, vi hittade Svenska kyrkan idag också)


Vi var tvungna att åka tillbaka till Victorias eftersom Ellis väska utlöst larmen i alla affärer sen hon fick den. Mycket riktigt, expediten hittade en liten rackare som vi inte hittat. American Doll Girl, vad kan man säga?! Tre (3!!!!) våningar för och med dockor!! Med dock-SPA!!


 (Utsikten från vårt frukostfönster, panorama)

     (Central Park, panorama)


   

Av K G - 21 augusti 2017 00:18

        

Vissa av oss (Olle) har sett framemot den här dagen VÄLDIGT mycket😁👌På väg till tunnelbanan snubblade vi över en marknad på 2 Av. Visade sig att det var en årlig marknad där man stänger av hela avenyn från 72 St och norrut. Där fanns allt möjligt, skräp till riktigt fin konst till kläder och mat. Jag föll pladask för en vår/höst-kappa😬
i japansk stil. 
    
 
Det blev bara ett kort stopp där för vi var ju faktiskt på väg till något särskilt. ⚾️
 
Tänk att jag i 44 år har missat upplevelsen av en baseball-match😆
 
Vilken grej! Vilket jippo! 
 
Välorganiserat in i minsta detalj, de har ju hunnit öva ett antal år😊 
 
Vi visste att vi var på rätt tunnelbana eftersom det var blått och orange mest överallt. ALLA skulle till matchen, 
 
50 meter från stationen låg arenan, med "happenings" utanför. "Give-aways" innanför entrén och mat och dryck i mängd. 

Av K G - 20 augusti 2017 15:03

   

Vilken chock jag/vi fick när vi läste vad som hänt i Barcelona. Det var när vi läste Expressen sent på kvällen som vi förstod vad som hänt, inte ett ljud om det här. Vi är ju lite avskurna från vad som händer p g a begränsat wi-fi. 😔
 
Fredag morgon var det sämre väder utlovat. När Fredrik gått till jobbet så satt vi kvar vid frukosten för att göra plan för dagen. Vi satt mitt i molnen och plötsligt slog blixten ner utanför!! Allt sken upp samtidigt som det smällde till⚡️😬Vi bestämde snabbt att vi skulle tvätta lite innan vi gick ut. 
 
På vägen upp i hissen åkte vi med en äldre dam som frågade var vi kom ifrån. Hon blev eld och lågor när vi sa "Sweden". Hon var ättling och blev nästan gråtfärdig. Hon prisade vårat ursprung och klev av en våning innan sin egen för att kunna krama mig ordentligt och önska oss all lycka💕.
 
Vi besökte The Native American Indian Museum när vädret stabiliserats. Tyvärr hade rummet för danser stängt. Det var den stora behållningen när F och jag var här i juni. 
 
 
Vi vandrade uppåt mot WTC-memorial och åt lunch på Bill's Bar & Burger. GODA burgare! 
    
 
På kvällen gick vi ut för att äta tillsammans och hamnade på "Heavenly Burger". Ok priser och en servitör som gjorde barnens kväll. Han vek rosor, flygplan, båtar och pianon av servetter och kvitton😁
 
Lördag blev en dag i Central Park och en promenad runt "The Reservoir". Parken är STOR med mycket grönska. Det är lite spännande att fantisera om vad alla träd som står där varit med om. De är säkert ett par hundra år gamla. 
 
   
 
En stund i lekpark blev det sen och därifrån museet om New York City. Det bästa där var framförallt filmen om "från då till nu". Vilka tillfälligheter som gjort den här stan, som gett områdena sina namn. 
 
Manhattan kommer från namnet "Manahatta", "land med många kullar".
 
Det är verkligen höjdskillnader, det märker man absolut när man passerar 78th norrut och när det regnar, det blir störtfloder längs gatorna. Det kan skilja tre våningar från den ena änden av gatan till den andra. 
 
Idag blir det baseball! ⚾️👌
Matchen börjar kl ett och innan det ska vi börja packa ihop sakerna litegrann. Vi köpte två stora luftmadrasser igår så att vi kan åka ut till huset redan på tisdag kväll. 
Av K G - 18 augusti 2017 12:41

💗

Av K G - 17 augusti 2017 22:06

   

Vilken heldag det blev! 

 

 
Vi åkte till hangarfartyget och det visade sig vara mycket mer än bara ett fartyg. Där fanns en ubåt, ett Concordeplan, en rymdfarkost mm mm.
 
Varmt var det också, tur vi kunde sitta under flygplanet och äta lite matsäck. 
 
Man fick gå in och titta i både ubåt och fartyg. De varnade innan att om man hade klaustrofobiska tendenser skulle man kanske låta bli att gå in. "Äh, det är väl inget att oja över" tänkte jag. De skickade in oss gruppvis för att det inte skulle stocka sig därinne, med uppmaning att inte stanna för länge och ta bilder. Gruppen innan hade tagit god tid på sig för efter bara 15 m hade vi hunnit ikapp. Vi tre stod vid ett av de smalaste ställena med noll sikt fram eller bak och folk som blockerade åt båda håll. Jag log för att hålla god min inför barnen, men kände faktiskt att strupen snördes ihop en smula. Olle pratade glatt på om att han skulle ha velat vara med där och då, i besättningen. De satt ju och spelade kort och schack!😂 
 
Inne i rymdavdelningen fick man prova att landa Discovery, i en simulator. Det blev några kraschlandningar😬😁
 
Fartyget var lika långt och brett som The Chrysler Building. Otroligt fascinerande med historierna som finns. Och att få se hur det faktiskt ser ut med startrampen och "infångandet" när de landar. 
 
Imponerande komposition, med stort mervärde. 
 
När vi kände oss nöjda tog vi sikte på Times Sq, vi var i höjd med platsen men några avenyer bort. Elli var "tvungen" att få gå in på H&M. 
 
Vi passerade genom Hell's kitchen och det vattnades i munnen. 
 
Glass hade vi bestämt att vi skulle ha och osökt hamnade vi vid ett italienskt ställe med fantastiska kreationer. Fick bli en bild på skylten, glassen var VÄLDIGT god🤣
    
Från H&M blev det Q raka vägen hem och en liten paus. Mathandling och lagning blir det sedan.
Av K G - 17 augusti 2017 15:23

  

När vi kom till Westport idag var det total trafikstockning efter en olycka på I95, utanför stan. Folk tog av från motorvägen för att undvika köerna. Det blev istället köer i HELA Westport. Vi hade en kvart tillgodo för en resa som normalt tar 6-7 min. Den idag tog 30+!
 
Elli och jag lämnade av killarna hos doktorn och åkte vidare till huset där vi satte igång "projekt städa". Det var rent, men lite dammigt och det kändes skönt att ha fått torka av och göra iordning själva.
 
För Olle gick det bra hos doktorn. Vi hade försäkrat honom om att det inte skulle bli några sprutor eftersom han fått ALLA vaccinationer i Sverige. TJI fick han och vi. Doktorn bestämde att han redan nu skulle få sista hepatit(vi trodde om ca ett halvår) OCH vattkoppor (😳😲🙄!!!?????). Finns det ens vaccin mot det? Fredrik sa såklart att han redan haft det, svaret var: "det står inte någonstans". SÅKLART! 
Tre plåster senare kom de också ut till huset. 
 
En kalkon och tre rådjur hade vi på baksidan den här gången😊
 
Tåget tillbaka efter lite mat bredvid stationen i Westport.
 
Första besöket är bokat, kusinerna kommer veckan efter påsk, yippiiieeee!!
 
Idag, torsdag kl 09.30:
 
Vi har bestämt att det blir ett besök på hangarfartyget som ligger på den västra sidan, i Hudson River. Q-linjen, byte på Times Sq till 7:an och slutstationen på den. Samma linje som på söndag tar oss till basebollen, fast åt andra hållet. 
 

Presentation

Här är vår resa!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards